Mijn Specialisaties

Als gediplomeerd pedicure - en lid van de branche organisatie Provoet - heb ik me na de basisopleiding verdiept in specialisaties en technieken.Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep.Daarom kan ik u ook de onderstaande behandelingen aanbieden.

Nagelreparatie

Een nagelreparatie kan worden uitgevoerd als u een gedeelte van de nagel mist bijvoorbeeld door schimmel, stoten of verkeerd knippen. Met gel of acryl wordt de nagel hersteld om de vorm van de nagelplaat te behouden.Een beschadigde of kapotte nagel kan op deze manier begeleid worden en mooi uitgroeien.

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek:

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken Deze techniek kan worden ingezet wanneer er een nagel aan het ingroeien is. Ik maak met behulp van metaal of kunsstof een beugel op maat. Het zetten van de beugel is nagenoeg pijnloos en de pijn die het ingroeien veroorzaakt gaat vrijwel meteen weg. De nagel kan zo naar een juiste vorm worden gecorrigeerd. 

Het aantal behandelingen/beugels is afhankelijk van de nagel

Orthesiologie

Een orthese is een teenstukje van siliconen materiaal wat op maat gemaakt wordt voor een of meerdere tenen. Zo kan een orthese bescherming geven en verergering van klachten zoals likdoorns, ruitertenen, hallux valgus ect. voorkomen. 

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie Diabetische Voet kan ik proffessionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling door de ziektekostenverzekering gedekt.

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Voet- en onderbeenmassage

Een heerlijke behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.