Voetverzorgingstips

Voeten verdienen uw aandacht!

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet. U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende teennagels. U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van onderstaande tips.

Goede schoenen kopen is belangrijk voor gezonde voeten

Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten een beetje opzwellen dus dan is de (na)middag een goed tijdstip om schoenen te passen.

Persoonlijke tip: Prik blaren niet door!

Blaren worden veroorzaakt door huidwrijving. Maak ze niet kapot maar plak er een pleister op en laat deze zitten totdat de blaar er op natuurlijke wijze afvalt in bad of douche. Was het gebied waar de blaar zat goed schoon en gebruik zonodig een ontsmettend middel en bedek de huid met een steriel gaasje.

Koude voeten voorkomen? Minder pumps dragen!

Koude voeten zijn te voorkomen door minder vaak pumps of hoge hakken te dragen. Deze schoenen knellen namelijk en voorkomen een goede doorbloeding.